Göteborg


Stängt just nu.
telefon 031-240 200

Se vår klinik i 360° , här.

 

Töreboda


Stängt just nu.telefon 0506-164 60

Vi har alltid öppet för tidsbokning och rådgivning mån-fre 08.00-17.00. Tlfntid för akutbesök från kl 07.00!

Butik

Aktuellt

I vårt sortiment har vi foder från Specific. Specific har ett rabattsystem som ger 50% rabatt på det femte köpet. Tänk på att kilopriset sjunker ju större säckar du köper. För Vetplankunder finns speciella rabatter. Fråga oss så hjälper vi dig att hitta lämpligt foder till ditt djur.

För alla våra foder gäller s k smakgaranti. Det går med andra ord bra att lämna tillbaka fodret om det inte faller ditt djur i smaken. Det bör vara ca 80% eller mer kvar i påsen.

Friskfoder

Ditt djur har olika näringsbehov beroende på var i livet och i vilket tillstånd det befinner sig. Näringsbehovet påverkas också av om ditt djur är kastrerat eller inte. Vi tillhandahåller foder för kastrerade djur, det åldrande djuret, hundar med speciella energibehov och valptikar med sina valpar.

Vi saluför även standardfoder till hund och katt, s k friskfoder.

Bland friskfoder räknar vi också bantningsfoder. Övervikt kan lätt korrigeras med rätt utfodring. Det går som regel fortare och är lättare att få sin hund att nå idealvikt än sin katt. En annan komplikation vad gäller katt är de hushåll där flera katter bor med olika behov. Diskutera gärna med oss så att vi kan lägga upp en plan.

Att ge sitt djur ett anpassat foder är en klok investering för att förebygga sjukdom och ge möjlighet till en god livskvalité.

Liksom för sjukfoder har alla våra friskfoder smakgaranti.

Sjukfoder

I vår butik säljer vi friskfoder och medicinska foder (sjukfoder) från Specific. Medicinskt foder är specialanpassat för specifika sjukdomar och problem.

Vid vissa tillstånd såsom vid sviktande njurfunktion, urinsten och diabetes är ett medicinskt foder oumbärligt. I andra fall är det ett viktigt komplement till annan behandling som vid ledbesvär, känslig mage och hudproblem. Vi har därför ett brett sortiment av sjukfoder för att just ditt djur ska få det det bäst behöver.

När det gäller sjukfoder får du rekommendationer av veterinär om vad som är lämpligt för ditt djur.

Alla våra foder har smakgaranti!I För vissa foder kan det finnas rabatter. Fråga gärna så hjälper vi dig på bästa sätt.

Bland friskfoder räknar vi också bantningsfoder. Övervikt kan lätt korrigeras med rätt utfodring. Det går som regel fortare och är lättare att få sin hund nå idealvikt än sin katt. En annan komplikation vad gäller katt är de hushåll där flera katter bor med olika behov. Diskutera gärna med oss så att vi kan lägga upp en plan.

Att ge sitt djur ett anpassat foder är en klok investering för att förebygga sjukdom och ge möjlighet till en god livskvalité.

Fodertillskott

Vi tillhandahåller tillskott som du kan ge ditt djur tillsammans med mat eller separat. Exempel på tillstånd då det kan vara aktuellt med sådana tillskott är:
– ledbesvär
– mag- och tarmbesvär
– rubbning av halten salter i samband med akut sjukdom
– hudbesvär
– kroniska urinvägsproblem
med mera.

Våra fodertillskott är väl utvalda med avseende på verkan och pris. Vi säljer bland annat Pro-Kolin, Seraquin, Viacutan, Otodine, Oralade, Fibrafos, Easypill, Adaptil/Feliway mm.

Schampo och hudvård

Beroende på ditt djurs behov kan det vara aktuellt med behandlande schampoon. Det kan t ex gälla om ditt djur har problem med klåda, återkommande hudinfektioner eller torr och mjällig päls. Utöver behandlande schampoon tillhandahåller vi ett prisvärt alternativ för den återkommande pälsvården.

För skötsel och vård av öron har vi valt ut ett antal produkter som vi anser är bäst för ditt djur. Vi använder oss av Douxos breda sortiment för hud, päls och sårvård. Hos oss hittar ni även Otodine, Oticurant, L-Mesitran medicinsk honung, tandborstar och tandkräm.
Vi tillhandahåller även SentrX eyedrops och Comfortshield i vår butik.

Övrigt

Vissa mediciner kan vi lämna med i samband med behandlingar. Det gäller
t ex öron- och ögonpreparat samt smärtlindring.

Recept på medicin kan fås på något av följande sätt:
– elektroniskt recept som kan hämtas ut på valfritt recept
– hemleverans av läkemedel

Vi försöker att i mesta möjliga mån göra det enkelt för dig som djurägare.

Efter operation säljer vi även bodys och uppblåsbara kragar som ett alternativ till vanlig plastkrage. Finns i flera storlekar.